Babystrik

28/01/2016

Strikkepindende gløder herhjemme i øjeblikket. Jeg har strikket sporadisk i mange år, men er aldrig blevet rigtig rutineret, og har altid haft svært ved at beregne løbelængde og strikkefasthed, hvilket har resulteret i et utal af trøjer i forkerte størrelser og mærkelige faconer. Dertil kommer at mine børns interesse for mors hjemmestrik daler stødt i takt med at de bliver ældre. Og når man har brugt måneder på et stykke strik, så vil man altså hellere se det i brug end i klædeskabet.

Men babystrik, det er noget helt andet. For babyer vokser i en sådan fart, at skulle man have fejlberegnet strikkefastheden en smule, så gør det ikke helt så meget. Hvis det endelige resultat altså bliver for stort. Så det er ligesom mere uforpligtende, og det er også ret fornøjeligt at starte og slutte et stykke strikketøj på et par dage.

thumb_DSC_0194_1024

Jeg strikker allerhelst i ubehandlet uld, da det har så mange gode egenskaber, men det kan være en risikabel affære, særligt når man strikker til børn. For jeg har efterhånden erfaret at hvad på den ene føles blødt som smør, kradser uuholdeligt på den anden. Også her er babystrik lidt mere uforpligtende, for de små størrelser har ikke så meget at skulle have sagt i den sammenhæng. Mor bestemmer. Jeg pakker naturligvis ikke min bløde baby ind i LettLopi, men blødere uldkvaliteter får fuld skrue. Her kan jeg varmt anbefale højlandsulden fra Garnudsalg. Efter vask er den både blød og let, og så er priserne yderst rimelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *