Hospitalstasken – til mor

29/01/2016

At pakke “hospitalstasken” er nok en af de ting der gør den forestående fødsel allermest konkret, man bliver nemlig nødt til at tænke hele forløbet igennem, for at danne sig et overblik over hvad man får/kan få brug for i den tid man opholder sig på hospitalet. Jeg har altid synes at det er en hyggelig proces at gå og finde frem og pakke ned. Her er nogle af de ting som jeg finder uundværlige,

Hospitalstasken

 1. Læbepomade. Denne fra Decubal er efter min mening den bedste
 2. Ammeindlæg. Jeg er vild med dem i uld/silke, da det er bløde, absorberende og fri for kemikalier
 3. Økologisk amme-bh uden bøjle
 4. Snacks – mandler, rosiner, chokoladebarer…
 5. Tøj til at have på efter fødslen. Et par behagelige bukser og en ammevenlig bluse er et must
 6. Sko der er nemme at komme ind og ud af. Crocs, klipklappere, hjemmesko eller lign. Jeg synes det er rart at de kan vaskes ellers alternativt smides ud bagefter, så man ikke slæber diverse hospitalsbakterier med hjem
 7. Efterfødselsbind eller natbind
 8. Mobiltelefon og kamera samt opladere
 9. Behagelige underbukser. Gerne lavtaljede og løse, da det sidste man har lyst til er noget der sidder tæt i den region
 10. Hårbørste
 11. Hårelastikker

Jeg er en rimelig let pakker, og ovenstående tager udgangspunkt i en ambulant fødsel. Jeg smider nok et ekstra sæt tøj og lidt toiletartikler oveni hatten i tilfælde af at vi bliver nødt til at overnatte, men min erfaring er at man ikke har brug for ret mange ting. Ved siden af ting til mor skal der selvfølgelig også pakkes lidt til baby og far.

1 kommentar

 1. Pingback: Hospitalstasken – til baby | Knaldfis’ blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *